Recept Snussats Prillan 1kg

 

TIPS: När du skall använda elvispen är det lämpligt att vara under köksfläkten eller på balkongen då man redan på ett tidigt stadium kan känna doften av snus. Värmen kan variera i olika ugnar, då kan man ändra vattenmängden minimalt så att fuktigheten blir perfekt. Ställ alltid plastburkarna på ett galler i ugnen, då kan värmen cirkulera bättre.

  1. Börja med att sätta ugnen på 90° C. Kontrollera för säkerhets skull temperaturen i ugnen med en termometer (Våra burkar och lock är certifierade för 120° C). Lös sedan upp allt salt (natriumklorid) med 1 liter varmt vatten. Häll detta i en hink tillsammans med tobaken. Blandas noga, helst med elvisp.
  2. Häll nu snusmassan i de båda plastburkarna, platta till massan med en sked lagom hårt. Sätt på locken så de blir helt tätslutande. Ställ in burkarna på ett galler i ugnen och låt stå i 24 timmar.
  3. Nu tas burkarna ut för att hällas över i hinken. Lös upp sodan med 5 deciliter varmt vatten som du sedan häller i hinken. Blanda återigen med elvispen. Sedan skall massan tillbaka i plastburkarna igen, med locken helt tätslutande. Sätt nu in burkarna i ugnen en gång till i 12 timmar, fortfarande på 90° C.
  4. Snusmassan har nu varit i ugnen i 36 timmar och ska tas ut för att svalna.
  5. Nu ska snusmassan tillbaka i hinken en sista gång och du tillsätter glycerolet som du med hjälp av elvispen blandar väl. Om man vill smaksätta sitt snus med någon arom är det nu man skall blanda i detta och röra om ordentligt. Prillans snusaromer finns i fyra olika smaker, som påminner om de mest välkända snusmärkena på marknaden.
  6. Snuset är nu färdigt, men först efter 5-7 dagar i kyl har det nått sin fulla mognad och sin karaktäristiska arom och smak.